Om

Selfie utan text

Här har ni mig på min dotters ettårskalas med både vass kniv och köttgaffel

Med Gatumat kommer du via maten få besöka världens alla hörn, träffa människor av alla de slag och med alla dina sinnen få uppleva kultur när den är som bäst. Gatumat är din vän i motvinden din värme i kylan och din älskare i ensamheten. Bär du på en gnutta intresse kring matens och musikens kraft att förena människor är detta platsen för dig.

Gatumat fokuserar på såväl det lokala som det globala och ger dig vägledning i både hur du lagar god mat som hur du hittar god mat att köpa. Så varför namnet gatumat? Enligt mig kommer det mesta som i det moderna samhället kallas för kultur från gatan. Mat, musik, konst eller dans. Idag är det på gatan som vi byter kulturella erfarenheter med varandra och lär oss nytt. Jag kommer därför ha ett gatuperspektiv på såväl maten, musiken och människorna som jag lyfter fram. Vad det innebär får du som följer Gatumat se.

Idén till Gatumat föddes när jag och min familj förra sommaren spenderade en längre period i Berlin där vi utforskade stadens matscen. Inom Berlins matscen finns en stark do it yourself kultur och kopplingen mellan olika kulturformer så som mat, musik och konst är självklar. När jag återvände till Göteborg och Sverige ville jag bidra till att samma kultur väcks till liv även här. Resultatet är Gatumat som du nu är på väg att inleda en lång och intensiv kärleksaffär med.

Sitter du inne med tips eller tankar som berör det som jag tar upp här är du välkommen att bidra med detta genom kommentarer eller mail. Gatumat är en plattform för alla som är intresserade av att dela erfarenheter kring gatans mat, musik, konst och människor.

Profilbild facebook

Gatumats profilbild på sociala medier. Lägg på minnet!

Du kan också följa Gatumat på följande sociala medier:

Facebook: Gatumat – Mat & Musik
Instagram: Gatumat_blog
Twitter: Gatumat_Gatumat

/Svante

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s