CookingTUNES

CookingTUNES svartGatumats CookingTUNES handlar om att förgylla dina stunder i köket ytterligare genom att ge dig musik att lyssna på under tiden du lagar mat. CookingTUNES handlar också om att inspirera dig att inte bara bryta ny mark i matens värld utan också inom musikens. Gatumat vill ge dig en helhetsupplevelse där maten och smaklökarna står i centrum men där även dina andra sinnen utmanas och tillfredsställs.  

I många av de recept som postas på Gatumat kommer det finnas en länk till en spellista på Spotify, med andra ord receptets CookingTUNES. Listorna kommer att vara sammansatta av intressanta personer som driver någon typ av kulturellt projekt Gatumat vill uppa. Regeln att förhålla sig till när listan sätts ihop är att den ska omfatta 10 låtar. I övrigt är spelrummet fritt. Med andra ord är listorna fyllda av musik från alla genrer och olika årtionden

CookingTUNES svartHittar du bilden till höger i ett recept då vet du att det finns CookingTUNES att avnjuta längst ner i receptet.

Nedan finns också hela biblioteket med CookingTUNES samlat om du vill botanisera bland listorna. Första CookingTUNES postas på söndag.

_____________________________________________________________________

 CookingTUNES #1 – Lautaro ”Laue” Cubilla (Läs mer om Laue här)

”Jag gjorde en spellista som speglar den typ av musik jag vill lyssna på när jag varvar ner och lagar min middag. Det ska liksom inte vara för ösigt men inte heller bakgrundsskval. En hel del rap såklart och så har alla låtar en matkoppling. Mycket njutning!” (Lautaro ”Laue” Cubilla)

_____________________________________________________________________

CookingTUNES #2 – Mathias Ferm aka FERM BEATS (Läs mer om Mathias här)

”Först tänkte jag göra en lista med bara asiatiska beatmakers men hitta inte så många av de jag ville ha med på spotify tyvärr.. så jag behöll några av de jag hittade och la till några personliga favoriter helt enkelt.” (Mathias Ferm)

_____________________________________________________________________

CookingTUNES #3 – Hèloïse Dèlegue (Läs mer om Hèloïse här)

”Det är musik som jag älskar att lyssna på när jag skapar. Allt på listan är lugnt förutom den sista låten jag ville skulle vara lite mer upptempo.” (Hèloïse Dèlegue)

__________________________________________________________________

CookingTUNES #4 – Carina Nordenstam (Läs mer om Carina här)

”Nordiskt, mest danskt, drömmande, kontraster mellan mörker och lätthet. Go vibe och skön sång” (Carina Nordenstam)

__________________________________________________________________

CookingTUNES #5 – Sunjatha Conta aka Sune (Läs mer om Sune här)

För mig är matlagning väldigt rogivande så jag försökte välja låtar som jag tycker om och som speglar det.  Precis som med mat så gillar jag när känslan lyser igenom.” (Sunjata ”Sune” Conta)

_________________________________________________________________

CookingTUNES #6  – Marcus Berggren aka Den lilla oron/Gonzo (Läs mer om Marcus här)

”Jag tänkte inte så mycket när jag satte ihop den. Jag tog 10 låtar som jag lyssnar väldigt mycket på bara. Bra låtar borde ju funka i alla sammanhang –således även vid matlagning.” (Marcus Berggren)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s