GUIDE: Buenos aires 72 – Ett argentinskt vardagsrum på Möllan

Buenos 72 choripan nära

Buenos aires 72 har en Choripan som doftar BA:s bakgator. Jag äter med glädje

På Möllan i Malmö har det senaste året en Argentinsk restaurang vid namn Buenos Aires 72 blivit en snackis. Efter mitt besök där måste jag säga att det goda ryktet är välförtjänt. Denna argentinare är en efterlängtad leverantör av äkta argentinsk storstadskultur.

När vi kliver in på Buenos Aires 72 möts vi av ett stort leende och hälsas välkomna på spanska med Argentinsk accent. Intrycket från första stund är att den argentinska kulturen håller på att arbetas in i väggarna här. Trots att klockan bara är barnet är restaurangen fylld med folk och ljudnivån är relativt hög. Den argentinske servitören hämtar bord från uteserveringen för att vi ska få plats. Gästvänligheten är stor och en känner sig, som gäst, sedd från första stund. Det öppna köket och den långa baren ger en skön latinamerikansk bistorkänsla och tillsammans med pianot som står fritt för gästerna att spela på skapar interiören en avslappnad atmosfär.

Buenos Aires 72 ligger mitt på Möllan i Malmö och serverar enbart mat med koppling till Argentina. På typiskt argentinskt manér kan man här köpa kött direkt från grillen och betala per gram. A la carte menyn är överlag dominerad av grillat kött som är styckat och grillat enligt argentinsk tradition. Vi besöker restaurangen en tidig förmiddag så det är inte a la carte menyn vi är intresserad av vid detta besök utan fokuserar istället på den så kallade cafémenyn som innehåller några argentinska street food klassiker som Sandwich de Milanesa (Milepan), Empanadas och Pan con verduras. Cafémenyn känns prisvärd redan innan vi fått in maten, rätterna kostar cirka 70 kronor.

Buenos 72 lokal

Baren serverar även den klassiska argentinska drycken Mate. Perfekt för att avrunda måltiden

När vi får in vår mat som på argentinskt manér är enkelt upplagd på tallriken är vi alla överens om att kocken har god vana vid det argentinska köket. Samtliga rätter utstrålar och smakar som maten gör i Buenos Aires eller i min argentinska svärmors kök. Detta är ett mycket gott betyg. Min rekommendation är att beställa in en Sandwich de Milanesa med extra Chimichurri. Denna sandwich med vitlöks och persiljemarinerad schnitzel är en klassiker inom de argentinska köket och är mycket god i Buenos Aires 72:s enkla men smakfulla version.

Trots att vi vid detta besök inte testade något från grillen har ryktet sagt mig att kvaliteten är mycket hög även på dessa rätter. Med andra ord. Har du vägarna förbi Malmö eller bor i staden och är nyfiken på det Argentinska köket eller bara vill äta god mat så är Buenos Aires 72 ett måste.

/S

Buenos Aires 72
Kristianstadsgatan 10A
Malmö
www.buenosaires72.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s