RECEPT: Karamelliserad rödlök – En röd liten söt vän

När en sätter samman en rätt söker en alltid efter den perfekta balansen mellan sötma, syra och sälta.   Den karamelliserade rödlöken är då en bra vän som med både sälta och sötma kan hjälpa dig att hitta en bra balans på din rätt.

Karamelliserad lök passar till burgare eller till någon typ av fiskrätt. Den är enkel att göra och har en fin färg så tveka inte.

Ingredienser:
1 rödlök
1/2 msk smör
1/2 msk matolja
1 msk socker (råsocker)
1 msk balsamvinäger
salt

Gör så här:
Skiva rödlöken och stek den mjuk i smöret och oljan. När rödlöken är mjuk och glansig häller du i sockret och rör om tills det löst upp sig. Häll sedan i balsamvinägern och låt koka tills du reducerat bort balsamvinägern. Tänk på att inte ha för hög värma på plattan då blir löken lätt sönderstekt. Smaka av med salt.

/S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s