RECEPT: Pak Choi wok – Istället för pommes frites

Pak choi på våg

Pak Choi är en typ av kål från som är vanlig i det Kinesiska köket

Pommes frites är standardtillbehöret till hamburgare världen över. Detta är dock något som jag vill utmana. Pommes frites är hur gott som helst men det måste inte vara en självklarhet att pommes är det enda som funkar som tillbehör till burgaren. Genom Gatumat kommer jag ge dig alternativ och först ut är denna kinesiska pak choi wok. 

När du gjort din favoritburgare men inte känner för att äta pommes frites för fjärde dagen i rad är wokad Pak Choi räddaren i nöden. Denna kinesiska råvara som nu blir allt vanligare i svenska mataffärer är enkel av woka och krispig, god och nyttig att äta. Här har du ett enkelt recept som bara du snabbt kan göra när du behöver ett tillbehör till din burgare, BBQ eller liknande.

Ingredienser:
350 g Pak Choi
3 klyftor hackad vitlök
1 msk sesamolja
1 msk soya
2 msk matolja
salt

Pak choi wok på tallrik

Pak choi woken funkar lika bra till burgare som dumplings

Gör så här:
Bryt isär bladen på din Pak Choi och hacka vitlöksklyftorna. Hetta sedan upp olja i en stek/wokpanna. Lägg i vitlöken och därefter Pak Choi. Stek på medelhög värme tills att din Pak Choi mjuknat. Häll över sesamolja och soya. Stek någon minut till. Ta bort pannan från värmen och smaka av med salt.

Om du är intresserad av kinesisk mat kan du hitta recept på klassisk kinesisk mat från norra kina på kinesiskarecept.se

/S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s