Recept: Sötsaltat nötkött – The Korean way

Sötsaltat ingredienser

Socker, vitlök och soja är allt du behöver…

Letar du efter smakrika marinader är det mot öster du ska vända dig. Här hittar du marinader som är söta, salta, syrliga och heta. De fungerar i många fall lika bra till vegetariska alternativ som till kött. Så även dagens sötsalta marinad från Korea.  

Kött är och har alltid varit en dyr råvara i Asien.  Detta har gjort att det ofta används som en smaksättare och inte som huvudingrediens som vi är vana vid i Europa. Med andra ord är andelen kött på tallriken mindre men för att kompensera smaksätts det desto mer.  Därav finns en mängd olika marinader som köttet marineras i innan tillagning.

Den lättlagade marinad jag bjuder på idag är hämtad ur det koreanska köket och används bland annat till koreansk BBQ. Denna BBQ-tradition med tunt skuret kött som serveras i salladsblad är en mycket trevlig upplevelse för såväl ögat som smaklökarna.

Ingredienser:
500g tunt skuret nötkött
2 tsk ljus soya
1,5 msk socker
2 vitlöksklyftor

Gör så här:
Skär köttet i tunna strimlor och hacka därefter vitlöken fint. Blanda sedan samman köttet, sojan, sockret och vitlöken. Marinera under minst 30 minuter. Stek sedan snabbt på hög värme. Klart!

/S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s