Recept: Koreansk marinad för grönsaker

Koreansk marinad böngroddar

Marinerade böngroddar

Det Koreanska köket är ett spännande, smakrikt och varierat kök där grönsaker i många fall får ta stor plats. Marinader är centrala i matlagningen och nästan allt marineras antingen före eller efter tillagning.

Här har ni grundreceptet på en marinad som förvandlar den mest smaklösa och överkokta grönsak till en fröjd. Den är användbar för en mängd olika grönsaker så som rättika, groddar, spenat, zucchini etc. Mitt förslag är att ni låter fantasin vägleda i vad ni önskar marinera. Satsen marinad varierar självklart beroende på hur mycket du önskar marinera. Receptet nedan är anpassat för exempelvis cirka 200-300g färsk spenat eller 100-150g böngroddar.

Ingredienser:
2-3 msk hackad purjolök
1 msk sesamolja
1 krm pressad vitlök
0,5 msk salt

Gör så här:
Börja med att hacka purjolöken. Blanda sedan purjolök, sesamolja och salt. Pressa därefter i vitlöken. Förväll den grönsak du önskar marinera. Häll av vattnet och blanda ner grönsakerna i marinaden. Blanda väl och servera.

Koreansk marinad rättika

Marinerad kokt rättika

/S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s