Guide: CAFÉ.KULTUR – Fantastiska mackor för en macknörd

Casa Blanca Collage med meny

Casa Blanca – En fullträff

En brukar säga att det inte är ytan som räknas utan att det är vad som finns inuti som egentligen spelar någon roll. Detta gör sig verkligen gällande när vi pratar om pärlan Café.Kultur som ligger på en av Göteborgs ruffigare gator. 

Cafe kultur Collage med kaffe och tavla

En god kopp kaffe i fin miljö

När du tagit dig upp för Stigbergsliden och svänger in på Bangatan som är en av Göteborgs charmigare och mer slitna gator är Café.Kultur bland det första du stöter på. Från utsidan kan detta café upplevas som anspråkslöst och på många sätt ganska anonymt. Men väl inne behövs inte många minuter för att du sk känna dig som hemma i den enkla och avskalade miljön.

Trots att Göteborg brukar kallas caféernas stad är vi Göteborgare inte bortskämda med bra cafémat. Café.Kultur är ett undantag. Här finns en tydlig ambition att maten som serveras ska överträffa förväntningarna med fantasifulla kompositioner och träffsäkra smaksammansättningar.

Menyn innehåller såväl vegetariska som kött- och fågelalternativ. Casa Blanca är en värmd macka som är Gatumats favorit. Grön ärthummus, halloumiost, rostad paprika, mynta, hallon och rödlök serveras här på ett varmt stenugnsbakat bröd. Det som gör denna mackan till favorit är mötet mellan den sötsyrliga ärthoummousen och sältan från halloumiosten. Detta tillsammans med friskheten som hallonen och myntan ger blir en smakupplevelse utöver det vanliga i kategorin mackor. Avnjuter du denna med en kopp av deras välgjorda kaffe kommer du ha skapat dig själv en ny craving som inom kort får dig att packa flyttlådorna och dra till Majorna för gott. På Café.Kultur är det med andra ord insidan som räknas.

Cafe kultur utifrån utan ram

Solsidan

Något annat som är värt att lägga på minnet är att det i motsatts till många andra caféer i den här staden har den goda smaken att servera frukost från att de öppnar till att de stänger. Äntligen ett café som förstått att inte alla människor vill äta sin frukost innan 10.30 en lördag/söndag. Ännu en anledning att planera din flytt snarast.

/S

Café.Kultur
Bangatan 6
Stigberget
www.cafekultur.net

Spårvagnshållplats: Stigbergstorget (Linje 3,9 och 11)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s