Recept: Salsa Criolla – En argentinsk klassiker med smak

Salsa Criolla nära

En argentinsk klassiker

När du är på restaurang i Argentina är det två salsor du alltid hittar på menyn. Den ena är Chimichurri som ni fick receptet på tidigare i veckan. Den andra är Salsa Criolla som är en enkel tomatsalsa med tydlig syra och sälta.

Salsa Criolla ser inte mycket ut för världen och som ensam spelare är den lite klen men serverar du den som tillbehör till kött eller fisk är den pricken över i:et. Precis som Chimichurri så är Salsa Criolla ett tillbehör som ingår i mycket av den argentinska gatumaten som till exempel Choripan.

Salsa Criolla på hållIdag låter jag receptet tala och går rakt på sak.

Ingredienser:
2 st väl mogna tomater
1/2 gul lök
ca 2 tsk vitvinsvinäger
1/2 tsk salt

Gör så här:
Hacka tomat och lök fint. Blanda sedan ihop med vinäger och salt och din Salsa Criolla är klar.

/S

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s